Evadări de prin Cluj

The Dungeon

În toamna lui 2013, a apărut în Cluj primul puzzle de tipul Escape Room: The Dungeon!

Capitolul I
În iarnă, am decis să încercăm să rezolvăm acest puzzle și ne-am mobilizat spre temniță: am fost întâmpinați foarte călduros, ni s-au explicat clar și concis regulile ce trebuie urmate, urmând să fim închiși în temniță timp de 60 de minute. 😀

Intrați, am fost plăcut surprinși de decorul parțial sinistru, primele minute căutând un punct de pornire pentru misiunea noastră, care era ,,Scotociți! Scotociți! Scotociți!”. Am răscolit, am deschis lacăte, am rezolvat puzzle-uri, ne-am bucurat, am făcut și brainstorming, la sfârșit cramponându-ne, nereușind să ieșim din Temnița Savantului Nebun.

Da, aceea a fost prima tematică la The Dungeon! Un grup de oameni, prizioneri ai unui Savant Nebun, trebuiau să evadeze din celula sa, folosindu-se de indiciile lăsate de acesta. Acum, în iunie, tematica s-a schimbat în The Experiment și bineînțeles că nu ne-am putut abține să nu revenim.

Capitolul al II-lea
Din nou, aceeași primire simpatică, de data aceasta oferită chiar de Ancuța, care ne-a reamintit regulile. Intrați în noul decor, de data aceasta, am început să scotocim din start, fiind în căutare de indicii de orice fel. Ne-am cramponat la sfârșit, însă am fost lăudați că am fost echipa ce a ajuns cel mai departe până acum.

Capitolul al III-lea: The Secret
Dupã câteva luni de la ultimul Experiment, a fost descoperit Secretul
O crimã înfiorãtoare dintr-un sat le dã bãtãi de cap locuitorilor, însã aceştia încep sã punã cap la cap indiciile şi descoperã o legãturã bizarã între un conte şi acea faptã.
Aceasta e povestea din care urmeazã sã faceţi parte. Nouã ne-a plãcut foarte tare aceastã versiune şi, deşi decorul e morbid => creepy => puţin speriaţi, am reuşit sã evadãm în 53 de minute.

Știu că pare seacă descrierea jocului, însă nu pot da mai multe detalii, deoarece nu aș vrea să stric surprizele pentru următoarele echipe. Aaah, da! Pentru cei ce vor să meargă, găsiți-vă un nume pentru echipă (Noi ne-am ales MENT…Echipa ment…dacă știți cum zâcem) șiiiiii distracție plăcută s-aveți! 😀

 

Panic Room

Cum am prins gustul acestui tip de joc, am decis să încercăm și Panic Room-ul din Mănăștur, apărut la scurt timp după deschiderea The Dungeon. Povestea e alta, indicații nu prea am primit și nu am plecat la fel de mulțumiți ca de la Temniță.

 

The Museum

Ne-a plăcut foarte mult, reușind chiar să evadăm de această dacă, chiar dacă în 60+ minute! Intrați în holul muzeului, am început din nou să răscolim tot, fiind în continuare captivați de oglinzi, artă ciudată, cristale, cămile sau pasaje secrete, simultan, deschizând lacăt după lacăt. Toate indicațiile primite pe parcursul jocului au fost foarte bine primite și chiar dacă am spart (eu :(() o oglindă, tot am evadat. Povestea e foarte bine pusă la punct, reușind să ne mențină treaz interesul pe tot parcursul jocului. Au fost foarte bine primite și apreciate și puzzle-urile ce presupuneau utilizarea unor principii de fizică fundamentală, iar la sfârșit am concluzionat că ,,a fost foarte bine gândită toată treaba asta! :D”.

Bine lucrat, băieți, țineți-o tot așa! 😀

 

Room Escape

…unde într-un sfârșit, am reușit să ajungem, ba chiar și să evadăm în timp util!

La acest joc, am reușit să câștigăm o invitație și de muuult timp tot am zis că încercăm să ajungem: prima oară am întâmpinat niște dificultăți deoarece celor de la Room Escape le băgau unii foști vecini bețe în roate, însă acum, la noua locație (str. Avram Iancu, nr. 2), nu a avut nimeni treabă nici cu ei, nici cu noi.

Veronica și colegul ei ne-au întâmpinat, urmând să ne explice regulamentul și povestea buncărului, care începe în 1947, în urma incidentului de la Roswell, unde s-a prăbușit un obiect zburător neidentificat, a cărui rămășițe au fost duse la baza militară secretă (Area 51). Treaba echipei noastre a fost să intrăm în acel buncăr și să elucidăm misterele, odată intrați acolo, declanșându-te un sistem de autodistrugere. Tot decorul e foarte bine pus la punct, astfel încât chiar ne-a indus o stare de anii ’40 + bază militară. Puzzle-urile nu sunt de-o dificultate foarte mare, după cum ni s-a zis și la intrare: imediat cum găseam primul indiciu, totul urma să se lege.

Noi am fost în aceeași formulă, echipa_MENT, și se pare că ne descurcăm din ce în ce mai bine la evadări! 😀 Recomandăm acest joc + bonus: cei ce se ocupă de joc au promis pe viitor că vor încerca să adauge și alte jocuri, astfel încât, trecerea să fie dintr-un joc într-altul!

Tschüss!